Egzotyczna, słodko-ostra i na dodatek zdrowa rybka dla najbardziej wybrednego podniebienia. Polecam.
Lista zakupów:
4 kostki mrożonej ryby
1 gruby por
garść rodzynek
mały kubeczek śmietanki
łyżeczka cukru
pół łyżeczki soli
łyżeczka curry
pół łyżeczki kurkumy
4 łyżki oleju/ oliwy do smażenia
natka pietruszki
Oczyszczony por pokroić w półplasterki. Rozgrzać tłuszcz na patelni, dodać curry i kurkumę, wymieszać. Po kilku sekundach dorzucić rozdrobnionego pora. Gdy się podsmaży, dodać rybę, znów krótko podsmażyć. Wlać pół szklanki wody, śmietankę, dodać sól, cukier i rodzynki. Przykryć. Dusić ok. 20 minut. Posypać posiekaną natką pietruszki. Do rybki ryż.
Palce lizać! Smacznego!
Krysia70