Miód- dobry na wszystko, ale nie dla wszystkich | Ochoroba.pl
21.05.2025 Dziś imieniny Jana, Moniki, Wiktora

Wiedza użytkowników: porady

Miód- dobry na wszystko, ale nie dla wszystkich

avatar
Autor:
Wiek:
42 lat
Miasto:
Łódź
Płeć:
kobieta
Jestem:
nie związana/y ze służbą zdrowia
image

Odwiedzając ostatnio Targi Medycyny Naturalnej dużo czasu spędziłam przy stoisku oferującym produkty pochodzenia pszczelego. Były tam nie tylko miody, ale też pyłek kwiatowy czy produkt jego obróbki, pierzga, wyjątkowo bogata w witaminy i składniki naturalne.
Degustując zasięgnęłam opinii doświadczonych pszczelarzy dotyczących wpływu poszczególnych rodzajów miodu na nasze zdrowie. I tak dowiedziałam się, że uwielbiany przeze mnie miód spadziowy jest dobry dla serca i bogaty w żelazo. Miód lipowy jest niezastąpiony przy przeziębieniach i chorobach reumatycznych, natomiast rzepakowy służy wątrobie i pomaga w leczeniu miażdżycy, podobnie jak miód rzepakowy. Spróbowałam także pysznego miodu z nawłoci, szczególnie polecanego dla osób cierpiących na choroby układu moczowego.
Niektóre osoby są uczulone na produkty pszczele i nie mogą stosować miodu. Ja na szczęście do nich nie należę i używam miodu, zamiast cukru, do kawy i herbaty.



Na ten temat:


Wiedza użytkowników:

badania (64)
choroby (416)
ćwiczenia (13)
diety (50)
intymnie (61)
leczenie (117)
lekarze (9)
leki (64)
operacje (10)
placówki (10)
porady (409)
prośby (1)
przepisy (58)
urazy (18)
wypadki (32)
zabiegi (36)




Realizacja stronki: openBIT