Jednym z moich ostatnich zakupów był parowar i mogę powiedzieć, że po kilku miesiącach jego stosowania jestem zachwycona. Chciałabym zachęcić innych do kupienia tego urządzenia, bo jedzonko robi się w nim szybko, jest ono smaczne i przede wszystkim zdrowe.
Oto kilka argumentów które powinny przekonać każdą gospodynię domową do gotowania na parze:
*gotowanie na parze jest zdrowe.
Wykorzystanie tej metody umożliwia zachowanie większości cennych witamin i składników mineralnych .
Potrawy mają naturalny smak bez potrzeby dodawania tłuszczu, dzięki czemu przygotowane potrawy maja mniej tłuszczu, soli, cukru ? co doskonale sprawdza się w diecie niskokalorycznej.
*gotowanie na parze zachowuje naturalny smak potraw
*gotowanie na parze idealne dla zapracowanych
W parowarze można gotować cały posiłek bez konieczności nadzorowania go i bez ryzyka że coś wykipi. Można jednocześnie gotować w nim różne produkty, dzięki czemu oszczędzamy energię i do zmywania mamy mniejsze ilości naczyń.