Parowar - zalety gotowania na parze | Ochoroba.pl
22.05.2025 Dziś imieniny Emila, Neleny, Romy

Wiedza użytkowników: zdrowe posiłki

Parowar - zalety gotowania na parze

avatar
Autor:
Wiek:
55 lat
Miasto:
Płock
Płeć:
kobieta
Jestem:
nie związana/y ze służbą zdrowia
image

Jednym z moich ostatnich zakupów był parowar i mogę powiedzieć, że po kilku miesiącach jego stosowania jestem zachwycona. Chciałabym zachęcić innych do kupienia tego urządzenia, bo jedzonko robi się w nim szybko, jest ono smaczne i przede wszystkim zdrowe.

Oto kilka argumentów które powinny przekonać każdą gospodynię domową do gotowania na parze:

*gotowanie na parze jest zdrowe.
Wykorzystanie tej metody umożliwia zachowanie większości cennych witamin i składników mineralnych .

Potrawy mają naturalny smak bez potrzeby dodawania tłuszczu, dzięki czemu przygotowane potrawy maja mniej tłuszczu, soli, cukru ? co doskonale sprawdza się w diecie niskokalorycznej.

*gotowanie na parze zachowuje naturalny smak potraw

*gotowanie na parze idealne dla zapracowanych
W parowarze można gotować cały posiłek bez konieczności nadzorowania go i bez ryzyka że coś wykipi. Można jednocześnie gotować w nim różne produkty, dzięki czemu oszczędzamy energię i do zmywania mamy mniejsze ilości naczyń.



Na ten temat:


Wiedza użytkowników:

badania (64)
choroby (416)
ćwiczenia (13)
diety (50)
intymnie (61)
leczenie (117)
lekarze (9)
leki (64)
operacje (10)
placówki (10)
porady (409)
prośby (1)
przepisy (58)
urazy (18)
wypadki (32)
zabiegi (36)




Realizacja stronki: openBIT