Kup sobie patelnię grillową, najlepiej żeliwną. Można na niej smażyć mięsko bez potrzeby nalewanai tłuszczu.
tu masz fajny przepis:
2 piersi z
kurczaka
? 1/2 cytryny
? 2 ząbki czosnku
? 1 łyżka
suszonego tymianku
? 5 łyżek oliwy z
oliwek
? sól morska
i świeżo zmielony czarny pieprz
? gałązki
świeżego tymianku (opcjonalnie)
Poza tym możesz kupić sobie parowar: dania z niego są naprawdę bardzo smaczne i przede wszystkim zdrowe.
Patelnia beztłuszczowa i po problemie:) nie zapominajmy o pieczeniu i duszeniu sa zdrowsze od smażenia.
Można smażyć, ale bez panierki, bo to ona wciaga najwiecej tłuszczu. Mięsko mozan wczesnie potrzymać w jakiejś mrynacie, żeby było bardziej soczyste.
Moja mam ostatnio wszystko robi na parze, na poczatku sceptycznie do tego podchodziłam, tato narzekał, ze nie ma tradycyjnego kotleta w paneirce, ale teraz to wszyscy się zajadamy. Nie wspominajac o ile zdrowiej teraz jemy:)
Proszę bardzo, tu rady jak korzystac z prarowaru prawidłowo i żeby potrawy były smaczne:
http://www.ochoroba.pl/2390-gotowanie-na-parze-%E2%80%93-dobre-rady-jak-korzystania-z-parowara
Zmieniam swoje nwyki żywieniowe i postanowiłam zrezygnować ze smażenia. Tylko kompletnie nie mam pojęcia co zrobić z mięsem, żeby było smaczne? Wszystko gotować? Przecież to niesmaczne i nudne. Całe zycie jadłam na obiad smażone mięsko i nie wyobrażam sobie co można innego zrobić na obiad...Macie jakieś rady dla mnie?
---------------------
Reklama - czytaj dalej poniżej