Login:
*
Hasło:
*
Poproś o nowe hasło
Strona główna
Zdrowie
Artykuły
Porady
Profilaktyka
Pora roku
Leki
Ciało i umysł
Ćwiczenia
Urazy
Psychologia
Uzależnienia
Antykoncepcja
Sex
Dieta
Zdrowe żywienie
Owoce
Warzywa
Minerały
Witaminy
Matka i dziecko
Ciąża
Poród
Dziecko
Wychowanie
Ziołolecznictwo
Artykuły
Leksykon
Społeczność
22.05.2025 Dziś imieniny Emila, Neleny, Romy
Strona główna
antyoksydanty
Wybrane z działu:
Wiedza użytkownika
Źródła i funkcje bioflawonoidów. Kwercetyna, rutyna, antocyjany.
Więcej »
Wiedza użytkownika
Co to są substancje dodatkowe? Co dodawane jest do żywności?
Co to są substancje dodatkowe?
Więcej »
Wiedza użytkownika
Czy żywność może leczyć?
Więcej »
Artykuł
Właściwości lecznicze miłorzębu japońskiego
W tradycyjnej medycynie chińskiej liście miłorzębu wykorzystywano jako środek leczący objawy astmy, kaszel i infekcje skórne. We współczesnej Europie wyciągi z tego surowca stosuje się w terapii chorób układu sercowo-naczyniowego a także jako suplementy wspomagające pamięć i koncentrację.
Więcej »
Artykuł
Zastosowanie żurawiny w medycynie
Żurawinę od lat wykorzystuje się jako dodatek do potraw mięsnych. Mało kto wie, że jej owoce wspomagają trawienie, są bogatym źródłem witaminy C, B1 oraz B2, a także cennym surowcem w walce z infekcjami układu moczowego i miażdżycą
Więcej »
Artykuł
Żeń-szeń - panaceum rodem z Azji
Żeń- szeń jest jednym z najsłynniejszych surowców zielarskich pochodzących z kontynentu azjatyckiego, stosowanym od starożytności i zastrzeżonym wówczas dla cesarzy - jako gwarant długowieczności. Dziś, nazywany ?korzeniem życia? zyskał popularność także w Europie - jako lek na wszystkie dolegliwości.
Więcej »
1
2
następna ›
ostatnia »
Na ten temat:
Wiedza użytkowników:
akcje społeczne
(35)
badania
(64)
choroby
(416)
ciekawe przypadki
(21)
ćwiczenia
(13)
diety
(50)
intymnie
(61)
leczenie
(117)
lekarze
(9)
leki
(64)
moje historie
(12)
operacje
(10)
placówki
(10)
porady
(409)
prośby
(1)
przepisy
(58)
urazy
(18)
wypadki
(32)
zabiegi
(36)
zdrowe posiłki
(66)
Dodaj wiedzę
Tagi
ziołolecznictwo
błonnik
flawonoidy
Choroby układu moczowego
Ewelina Osińska
Magdalena Zabłocka
bioflawonoidy
witamina C
nowotwory
Dietetyka
witaminy z grupy B
mikroelementy
witamina A
probiotyki
witamina E
owoce
przeciwutleniacze
Diana Wolańska
miażdżyca
Choroby układu krążenia
bakterie probiotyczne
warzywa
choroby nerek
kuracja ziołowa
antyoksydanty
profilaktyka
konserwanty
erekcja
cynk
choroby układu krążenia
Znajdź to czego szukasz
Twoja wyszukiwarka
Najczęściej czytane
Owoce i warzywa chronią przed rakiem
(762)
Zastosowanie żurawiny w medycynie
(452)
Właściwości lecznicze miłorzębu japońskiego
(329)
Żeń-szeń - panaceum rodem z Azji
(133)
Co to są substancje dodatkowe? Co dodawane jest do żywności?
()
Realizacja stronki:
openBIT